Вијести

ДЕЖУРНИ ТУЖИЛАЦ НАЛОЖИО ИЗУЗИМАЊЕ ВЕЋЕ КОЛИЧИНЕ ЦИГАРЕТА БЕЗ АКЦИЗНИХ МАРКИЦА БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ

10.04.2021. 17:00

Процијењена вриједност заплијењених цигарета је око 28 000 КМ, а Гранична полиција и УИО БиХ ће против лица које је вршило незаконит промет цигарета доставити извјештај Тужилаштву БиХ.

 

ДЕЖУРНИ ТУЖИЛАЦ НАЛОЖИО ИЗУЗИМАЊЕ ВЕЋЕ КОЛИЧИНЕ ЦИГАРЕТА БЕЗ АКЦИЗНИХ МАРКИЦА БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ

Дежурни тужилац Тужилаштва Босне и Херцеговине информисан је да је Гранична полиција БиХ, на подручју Зворника, лишила слободе осумњиченог који је у свом возилу транспортовао већу количину цигарета без одговарајућих акцизних маркица прописаних пореским законодавством Босне и Херцеговине.

Након откривања осумњиченог, који је држављанин БиХ, дежурни тужилац је координисао активности Граничне полиције и УИО БиХ на документовању овог кривичног дјела.

Против лица осумњиченог за кривично дјело-недозвољен промет акцизних производа, полицијске агенције ће доставити Тужилаштву БиХ извјештај о почињеном кривичном дјелу.

Тужилаштво БиХ, заједно са партнерским полицијским агенцијама, проводи активности у документовању и процесуирању кривичних дјела недозвољеног промета акцизних производа у великим количинама, чиме се према анализама УИО БиХ наноси велика штета буџету и грађанима Босне и Херцеговине.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba