Vijesti

DEŽURNI TUŽITELJ NALOŽIO IZUZIMANJE VEĆE KOLIČINE CIGARETA BEZ TROŠARINSKIH MARKICA BOSNE I HERCEGOVINE

10.04.2021. 17:00

Procijenjena vrijednost zaplijenjenih cigareta je oko 28 000 KM, a Granična policija i UNO BiH će protiv osobe koja je vršila nezakonit promet cigareta dostaviti izvješće Tužiteljstvu BiH.

DEŽURNI TUŽITELJ NALOŽIO IZUZIMANJE VEĆE KOLIČINE CIGARETA BEZ TROŠARINSKIH MARKICA BOSNE I HERCEGOVINE

Dežurni tužitelj Tužiteljstva Bosne i Hercegovine informiran je da je Granična policija BiH, na području Zvornika, lišila slobode osumnjičenog koji je u svom vozilu transportirao veću količinu cigareta bez odgovarajućih trošarinskih markica propisanih poreznim zakonodavstvom Bosne i Hercegovine.

Nakon otkrivanja osumnjičenog, koji je državljanin BiH, dežurni tužitelj je koordinirao aktivnosti Granične policije i UNO BiH na dokumentiranju ovog kaznenog djela.

Protiv osobe osumnjičene za kazneno djelo-nedozvoljen promet trošarinskih proizvoda, policijske agencije će dostaviti Tužiteljstvu BiH izvješće o počinjenom kaznenom djelu.

Tužiteljstvo BiH, zajedno sa partnerskim policijskim agencijama, provodi aktivnosti u dokumentiranju i procesuiranju kaznenih djela nedozvoljenog prometa trošarinskih proizvoda u velikim količinama, čime se prema analizama UNO BiH nanosi velika šteta proračunu i građanima Bosne i Hercegovine.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba