Vijesti

DEŽURNI TUŽILAC NALOŽIO IZUZIMANJE VEĆE KOLIČINE CIGARETA BEZ AKCIZNIH MARKICA BOSNE I HERCEGOVINE

10.04.2021. 17:00

Procijenjena vrijednost zaplijenjenih cigareta je oko 28 000 KM, a Granična policija i UIO BiH će protiv osobe koja je vršila nezakonit promet cigareta dostaviti izvještaj Tužilaštvu BiH.

DEŽURNI TUŽILAC NALOŽIO IZUZIMANJE VEĆE KOLIČINE CIGARETA BEZ AKCIZNIH MARKICA BOSNE I HERCEGOVINE

Dežurni tužilac Tužilaštva Bosne i Hercegovine informisan je da je Granična policija BiH, na području Zvornika, lišila slobode osumnjičenog koji je u svom vozilu transportovao veću količinu cigareta bez odgovarajućih akciznih markica propisanih poreznim zakonodavstvom Bosne i Hercegovine.

Nakon otkrivanja osumnjičenog, koji je državljanin BiH, dežurni tužilac je koordinirao aktivnosti Granične policije i UIO BiH na dokumentovanju ovog krivičnog djela.

Protiv osobe osumnjičene za krivično djelo-nedozvoljen promet akciznih proizvoda, policijske agencije će dostaviti Tužilaštvu BiH izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Tužilaštvo BiH, zajedno sa partnerskim policijskim agencijama, provodi aktivnosti u dokumentovanju i procesuiranju krivičnih djela nedozvoljenog prometa akciznih proizvoda u velikim količinama, čime se prema analizama UIO BiH nanosi velika šteta budžetu i građanima Bosne i Hercegovine.


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba