Вијести

ИСТРАЖИЛАЦ ТУЖИЛАШТВА БиХ КООРДИНИШЕ ПРОЦЕС ЕКСХУМАЦИЈЕ У САРАЈЕВСКОМ НАСЕЉУ ЗАБРЂЕ

08.04.2021. 11:09

Посмртни остаци пронађени су приликом извођења грађевинских радова, након чега су радови обустављени како би се извршила ексхумација.

ИСТРАЖИЛАЦ ТУЖИЛАШТВА БиХ КООРДИНИШЕ ПРОЦЕС ЕКСХУМАЦИЈЕ У САРАЈЕВСКОМ НАСЕЉУ ЗАБРЂЕ

Истражилац из Посебног одјела за ратне злочине налази се на локацији у насељу Забрђе, у сарајевској општини Нови Град, гдје по налогу поступајућег тужиоца координише рад и активности у процесу ексхумације.

На наведеном локалитету, приликом извођења грађевинских радова, пронађени су посмртни остаци за које се претпоставља да припадају жртви из претходног рата, након чега су радови обустављени, локација обезбијеђена, те је почео процес ексхумације посмртних остатака најмање једног лица на наведеном локалитету.

На локацији рад овлаштених лица у процесу ексхумације координише истражилац Посебног одјела за ратне злочине, а на локацији су присутни и љекар-патолог судске медицине, представници Института за нестала лица (ИНЛ) БиХ, потребни радници и механизација, а локацију обезбјеђују полицијски службеници МУП-а КС.

Након ексхумације, посмртни остаци биће упућени у даљу судско-медицинску обраду и утврђивање идентитета жртава путем ДНК анализе.

Истражиоци и особље Тужилаштва БиХ учествују у процесима ексхумација и потрагама за посмртним остацима несталих лица, које се реализују широм Босне и Херцеговине.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba