Вијести

ГЛАВНА ТУЖИТЕЉКА УЧЕСТВОВАЛА НА САСТАНКУ ПРОЈЕКТА CEPOL-а ПАРТНЕРСТВО У БОРБИ ПРОТИВ КРИМИНАЛИТЕТА И ТЕРОРИЗМА

25.03.2021. 12:43

Пројекат се реализује у оквиру институција ЕУ, а усмјерен је на јачање капацитета земаља Западног Балкана за борбу против организованог криминала и тероризма.

 

ГЛАВНА ТУЖИТЕЉКА УЧЕСТВОВАЛА НА САСТАНКУ ПРОЈЕКТА CEPOL-а ПАРТНЕРСТВО У БОРБИ ПРОТИВ КРИМИНАЛИТЕТА И ТЕРОРИЗМА

Главна тужитељка Тужилаштва Босне и Херцеговине, Гордана Тадић, са замјеницом главног тужиоца Озренком Нешковић и сарадницима, учествовала је на састанку поводом представљања пројекта-Партнерство против криминалитета и тероризма, који је покренула Агенција ЕУ за обуке службеника органа за провођење закона (CEPOL) уз партнерство Канцеларије Европске полиције – EUROPOL.

 

На састанку путем видео-конференције учествовали су званичници институција и агенција за провођење закона из Босне и Херцеговине, као и међународни експерти из Европске уније.

Циљ пројекта је јачање капацитета надлежних институција у земљама Западног Балкана у области борбе против организованог криминала и тероризма, укључујући и превенцију и борбу против насилног екстремизма, кроз јачање сарадње унутар институција региона, као и Европске уније.

Представници CEPOL-а и EUROPOL-а представили су трогодишњи пројекат у којем ће међународни експерти, заједно са званичницима институција у БиХ и региону, радити на анализи и процјени капацитета и потреба институција и агенција за провођење закона у земљама Западног Балкана, те пружати подршку кроз едукације о модалитетима и рјешењима за ефикасно реализовање заједничке сарадње у борби против организованог криминала и тероризма.

Главна тужитељка исказала је подршку овом пројекту који ће свакако бити користан, будући да Тужилаштво БиХ већ активно учествује у операцијама заједно са партнерским институцијама из земаља региона и Европске уније, у борби против прекограничног и међународног криминала.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba