Vijesti

GLAVNA TUŽITELJICA SUDJELOVALA NA SASTANKU PROJEKTA CEPOL-a PARTNERSTVO U BORBI PROTIV KRIMINALITETA I TERORIZMA

25.03.2021. 12:43

Projekat se realizira u okviru institucija EU, a usmjeren je na jačanje kapaciteta zemalja Zapadnog Balkana za borbu protiv organiziranog kriminala i terorizma.

GLAVNA TUŽITELJICA SUDJELOVALA NA SASTANKU PROJEKTA CEPOL-a PARTNERSTVO U BORBI PROTIV KRIMINALITETA I TERORIZMA

Glavna tužiteljica Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, Gordana Tadić, sa zamjenicom glavnog tužitelja Ozrenkom Nešković i suradnicima, sudjelovala je na sastanku povodom predstavljanja projekta-Partnerstvo protiv kriminaliteta i terorizma, koji je pokrenula Agencija EU za obuke djelatnika tijela za provedbu zakona (CEPOL) uz partnerstvo Ureda Europske policije – EUROPOL.

Na sastanku putem video-konferencije sudjelovali su dužnosnici institucija i agencija za provedbu zakona iz Bosne i Hercegovine, kao i međunarodni eksperti iz Europske unije.

Cilj projekta je jačanje kapaciteta nadležnih institucija u zemljama Zapadnog Balkana u oblasti borbe protiv organiziranog kriminala i terorizma, uključujući i prevenciju i borbu protiv nasilnog ekstremizma, kroz jačanje suradnje unutar institucija regiona, kao i Europske unije.

Predstavnici CEPOL-a i EUROPOL-a predstavili su trogodišnji projekat u kojem će međunarodni eksperti, zajedno sa dužnosnicima institucija u BiH i regionu, raditi na analizi i procjeni kapaciteta i potreba institucija i agencija za provedbu zakona u zemljama Zapadnog Balkana, te pružati potporu kroz edukacije o modalitetima i rješenjima za učinkovito realiziranje zajedničke suradnje u borbi protiv organiziranog kriminala i terorizma.

 


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba