Вијести

У ТРАВНИКУ ПРОВЕДЕНА ИДЕНТИФИКАЦИЈА ЖРТАВА РАТНИХ ЗЛОЧИНА ИЗ БУГОЈНА, ПРОНАЂЕНИХ НА ЛОКАЛИТЕТУ РОСТОВА

16.02.2021. 14:31

На мјесту идентификације налази се истражилац Посебног одјела за ратне злочине, који у координацији са тужиоцем координише рад и активности у процесу идентификације.

У ТРАВНИКУ ПРОВЕДЕНА ИДЕНТИФИКАЦИЈА ЖРТАВА РАТНИХ ЗЛОЧИНА ИЗ БУГОЈНА, ПРОНАЂЕНИХ НА ЛОКАЛИТЕТУ РОСТОВА

На локацији Градског гробља Прауље у Травнику врши се коначна идентификација жртава ратних злочина са подручја Бугојна, несталих 1993. године, које су ексхумиране прошле године на локалитету Ростова.

Извршеном ДНК анализом и судско-медицинском обрадом пронађених посмртних остатака утврђено је да се ради о посмртним остацима жртава:

- Миличевић Драган

- Галић Зоран

- Језиџић Франо

- Маркуљ Анто

На мјесту догађаја налазе се представници породица несталих, као и правни заступник оштећених, који ће, у складу са процедуром, бити упознати са резултатима идентификације.

Уз истражиоца Посебног одјела за ратне злочине, на локалитету идентификације налазе се и представници Института за нестала лица (ИНЛ) БиХ, Међународне комисије за тражење несталих (ICMP), као и полицијски службеници МУП-а СБК/КСБ Травник.

Представници Тужилаштва Босне и Херцеговине учествују у процесима ексхумација, тражења несталих и идентификација на локацијама широм Босне и Херцеговине.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba