Вијести

ПРИЈЕДЛОГ ПРИТВОРА ЗА ДРЖАВЉАНИНА ЦРНЕ ГОРЕ ОСУМЊИЧЕНОГ ЗА КРИЈУМЧАРЕЊЕ ОПОЈНЕ ДРОГЕ

27.07.2020. 12:21

Приједлог притвора упућен је за осумњиченог, у чијем је возилу на граничном пријелазу Градишка заплијењено око 55 килограма твари која асоцира на опојну дроге марихуана “скунк” а тачан састав бит ће утврђен стручним вјештачењем.

ПРИЈЕДЛОГ ПРИТВОРА ЗА ДРЖАВЉАНИНА ЦРНЕ ГОРЕ ОСУМЊИЧЕНОГ ЗА КРИЈУМЧАРЕЊЕ ОПОЈНЕ ДРОГЕ

Дежурни тужилац Тужилаштва Босне и Херцеговине, након запримљеног извјештаја Граничне полиције БиХ упутио је према Суду БиХ приједлог за одређивање мјере притвора за:

-               Даниловић Марка, рођеног 1999. године, држављанина Црне Горе.

Осумњичени је лишен слободе након што је прегледом возила којим је управљао откривена и одузета количина од око 55 килограма твари која асоцира на опојну дрогу марихуана-“скунк”, намијењену илегалном нарко тржишту у земљама ЕУ.

Ова количина опојне дроге откривена је у скривеним преградама у теретном моторном возилу регистарских ознака Црне Горе, а на илегалном тржишту у земљама на подручју ЕУ достиже цијену од више стотина хиљада КМ.

Возило и опојна дрога су одузети у складу  са наредбом Суда БиХ, а за осумњиченог је предожено одређивање мјере притвора јер се ради о страном држављанину који би одласком из БиХ постао недоступан правосуђу Босне и Херцеговине.

Рад на овом предмету се интензивно наставља.

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba