Вијести

ПРЕДЛОЖЕН ПРИТВОР ЗА ОСУМЊИЧЕНОГ ЗА ОРГАНИЗОВАНИ КРИМИНАЛ И МЕЂУНАРОДНО КРИЈУМЧАРЕЊЕ ОПОЈНИХ ДРОГА

31.08.2018. 13:08

Тужилаштво је предложило одређивање мјере притвора за Анту Томаса, рођеног 1959. године у Дриновцима, Груде, који је осумњичен као организатор криминалне групе која се бавила кријумчарењем и продајом опојне дроге хероин.

ПРЕДЛОЖЕН ПРИТВОР ЗА ОСУМЊИЧЕНОГ ЗА ОРГАНИЗОВАНИ КРИМИНАЛ И МЕЂУНАРОДНО КРИЈУМЧАРЕЊЕ ОПОЈНИХ ДРОГА

Након испитивања осумњиченог, поступајући тужилац Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију Тужилаштва БиХ упутио је приједлог за одређивање мјере притвора за осумњиченог:

- Анту Томаса, рођеног 1959. године у Дриновцима, Груде, раније осуђиваног за кривична дјела неовлаштеног промета опојним дрогама.

Осумњичени је под истрагом и терети се да је, заједно са другим лицима, у оквиру организоване криминалне групе, вршио кријумчарење, превоз, сакривање и даљу дистрибуцију већих количина опојне дроге хероин, која је кријумчарена на подручју БиХ и Р Хрватске.

Такође, сумњичи се и за континуирано снабдијевање опојном дрогом херион илегалног нарко-тржишта на подручју Мостара и Херцеговине.

Притвор је предложен из разлога описаних у члану 132. тачке а), б), ц) и д), односно због опасности од бјекства осумњиченог, опасности да би боравком на слободи могао ометати истрагу, прикривати доказе и вршити утицај на свједоке или саучеснике те поново починити кривично дјело или завршити започето, као и општих околности извршења кривичног дјела у којима би пуштање осумњиченог на слободу изазвало узнемирење јавности и грађана.

Приједлог за одређивање мјере притвора упућен је Суду БиХ, а тужилаштво наставља интензивну истрагу против свих осумњичених лица у овом предмету.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba