Вијести

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ЗА КРИВИЧНО ДЈЕЛО КРИЈУМЧАРЕЊА

13.04.2018. 13:49

Тужилац у Посебном одјелу за организовани криминал, привредни криминал и корупцију Тужилаштва БиХ подигао је оптужницу против:  

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ЗА КРИВИЧНО ДЈЕЛО КРИЈУМЧАРЕЊА

- ИВИЦЕ ПАВЛОВИЋА, рођеног 1977. године у мјесту Грачац, општина Прозор-Рама, држављанина БиХ и Р Хрватске, и

- правног лица „RAMA-TEX“ д.о.о Прозор-Рама, са сједиштем у мјесту Грачац бб, општина Прозор-Рама, чије је лице за заступање Ивица Павловић.

Оптужени се терете да, дана 07. априла 2015. године, у намјери избјегавања царинске контроле, Ивица Павловић као одговорно лице у правном лицу „RAMA-TEX“ д.о.о. Прозор-Рама,  приликом увоза пошиљке робе за правно лице преко царинске линије на граничном прелазу Градишка из Р Хрватске, поред редовно пријављене робе, царинским службеницима нису пријавили већу количину робе (одјевне предмете) у процијењеној вриједности од 24.956 КМ.

Како се наводи у оптужници, приликом детаљног прегледа пошиљке робе у товарном простору камиона којим је управљало треће лице, царински службеници су пронашли робу без одговарајуће пратеће документације, а коју робу су оптужени били дужни пријавити у складу са одредбама члана 37. Закона о царинској политици БиХ.

Оптужени се терете да су починили, Ивица Павловић кривично дјело кријумчарења из члана 214. става 1. КЗ-а БиХ, а правно лице „RAMA-TEX“ д.о.о. Прозор-Рама кривично дјело кријумчарења из члана 214. у вези са чланом 124. истог Закона.

Оптужница је прослијеђена на потврђивање Суду БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba