Vijesti

OPTUŽENI ZA NEOVLAŠTENI PROMET OPOJNIH DROGA SPORAZUMNO PRIZNAO KRIVNJU

09.12.2016. 15:29

Optuženi Radivoje Lučić (1974) sporazumno je priznao krivnju. Predložena je kazna zatvora od pet godina, oduzimanje predmeta korištenih u izvršenju kaznenih djela te obveza nadoknade iznosa pribavljenih prodajom opojnih droga.

 

OPTUŽENI ZA NEOVLAŠTENI PROMET OPOJNIH DROGA SPORAZUMNO PRIZNAO KRIVNJU

Optuženi Radivoje Lučić, rođen 17. 10. 1974. godine u Plužinama, nastanjen u Nikšiću, državljanin Crne Gore, u cijelosti je priznao krivnju za počinjeno kazneno djelo organizirani kriminal iz članka 250., a u svezi s kaznenim djelom neovlašteni promet opojnim drogama iz članka 195. KZ-a BiH.

Sporazumnim priznanjem tužiteljstvo za optuženog predlaže izricanje kazne zatvora od 5 (pet) godina, mjeru sigurnosti oduzimanja predmeta korištenih u izvršenju kaznenoga djela te obvezu nadoknade iznosa od ukupno 7.100 eura pribavljenih prodajom opojnih droga.

Optuženi Lučić je priznao krivnju za organiziranje kriminalne skupine koja je u cilju pribavljanja imovinske koristi vršila neovlašteni međunarodni promet opojnih droga marihuana, hašiš i heroin na području Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Sporazumnim priznanjem optuženi je u cijelosti priznao odgovornost za počinjeno kazneno djelo te se odrekao prava na suđenje, kao i prava na žalbu na presudu koju mu na temelju sporazuma izrekne Sud BiH.

Potpisivanjem sporazuma optuženi se obvezao i na plaćanje troškova koji su proizašli iz ovog kaznenoga postupka.

Predložena kazna je sukladna kaznenoj praksi za navedena kaznena djela i adekvatna je odgovornosti i učešću optuženog u navedenom kaznenom djelu.

Sporazum je proslijeđen Sudu BiH.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba