Вијести

ПО НАЛОГУ ТУЖИЛАШТВА БиХ ПРОВЕДЕНА АКЦИЈА У БОРБИ ПРОТИВ МЕЂУНАРОДНОГ КРИЈУМЧАРЕЊА ОРУЖЈА И ОПОЈНИХ ДРОГА

30.11.2016. 15:45

Активности су рађене у сарадњи са колегама из Аустрије, а усмјерене су на откривање и процесуирање организоване криминалне групе која је дјеловала у оба бх. ентитета и иностранству.

ПО НАЛОГУ ТУЖИЛАШТВА БиХ ПРОВЕДЕНА АКЦИЈА У БОРБИ ПРОТИВ МЕЂУНАРОДНОГ КРИЈУМЧАРЕЊА ОРУЖЈА И ОПОЈНИХ ДРОГА

По налогу Тужилаштва БиХ започела је обимна акција на лишењу слободе и претресима већег броја лица, углавном у градовима и мјестима на сјеверу БиХ.

Активности се проводе према лицима осумњиченим да су као организована криминална група вршиле набавку, кријумчарење и продају аутоматског наоружања заосталог након рата у БиХ, са намјером кријумчарења овог оружја према Републици Аустрији, гдје би било кориштено за извршење кривичних дјела.

Такође, осумњичени се терете и за неовлаштени промет опојним дрогама, те кријумчарење опојних дрога у БиХ.

Активности које се проводе односе се на укупно 11 осумњичених лица са подручја Орашја, Бијељине, Доњег Жабара, Добоја и Модриче, а упоредо са лишењима слободе врше се претреси кућа, објеката и возила која користе осумњичени.

Осумњичени су под истрагом због кривичног дјела неовлаштени промет оружјем и војном опремом те производима двојне употребе из члана 193. и неовлаштени промет опојним дрогама из члана 195. КЗ БиХ.

Након што испита осумњичене, поступајући тужилац одлучиће о даљим активностима према наведеним осумњиченима.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba