Вијести

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ УГЉЕШЕ РАЈАКА ЗА КРИВИЧНО ДЈЕЛО КРИЈУМЧАРЕЊА. ОДУЗЕТИ МОБИТЕЛИ У ВРИЈЕДНОСТИ ОД ОКО 30.000 КМ

22.11.2016. 15:33

Тужилац Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију Тужилаштва БиХ подигао је оптужницу против:  

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ УГЉЕШЕ РАЈАКА ЗА КРИВИЧНО ДЈЕЛО КРИЈУМЧАРЕЊА. ОДУЗЕТИ МОБИТЕЛИ У ВРИЈЕДНОСТИ ОД ОКО 30.000 КМ

-      УГЉЕШЕ РАЈАКА, рођеног 31.08.1981. године у Зеници, настањеног у Бијељини, држављанина БиХ.

Оптужени се терети да је приликом уласка на царинско подручје БиХ из правца Р Србије, на локалитету ГП Рача, у касним вечерњим часовима 19.10.2016. године, у унутрашњости теретног моторног возила којим је управљао, прокријумчарио преко царинске линије 52 мобитела најпознатијих свјетских марки и високе продајне цијене чија се тржишна вриједност процјењује на око 30.000 КМ, а чији увоз није пријавио овлаштеним радницима царине те је поступио супротно члану 37. Закона о царинској политици БиХ. 

Наведене мобителе су, приликом контроле теретног моторног возила, пронашла и привремено одузела овлаштена службена лица Граничне полиције БиХ.

Оптужени се терети за кривично дјело кријумчарења из члана 214. став 1. КЗ-а БиХ.

Оптужница је прослијеђена на потврђивање Суду БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba