Вијести

ЗАВРШЕНА ЕКСХУМАЦИЈА У БРАТУНЦУ. ПРОНАЂЕНИ ПОСМРТНИ ОСТАЦИ ТРИ ЖРТВЕ

20.10.2016. 20:56

На локалитетима мјеста Вољавица и Орлица у општини Братунац, завршен је процес ексхумације и пронађени су остаци комплетног тијела и некомплетни посмртни остаци два тијела. Активности на терену је директно надгледао и вршио координацију процеса ексхумације, поступајући по наредби поступајућег тужиоца, стручни сарадник Посебног одјела за ратне злочине Тужилаштва БиХ.

ЗАВРШЕНА ЕКСХУМАЦИЈА У БРАТУНЦУ. ПРОНАЂЕНИ ПОСМРТНИ ОСТАЦИ ТРИ ЖРТВЕ

У процесу ексхумације учествовали су службеници Института за нестала лица БиХ, љекар специјалиста судске медицине, потребни радници и механизација, као и полицијски службеници ПС Братунац.

Узети посмртни остаци су транспортовани у просторије ЈКП Комеморативног центра у Тузли, гдје ће се обавити и њихова идентификација методом ДНК анализе и утврђиваће се идентитет жртава чији су посмртни остаци пронађени. Према величини костију и доступним изјавама свједока, остаци два некомплетна пронађена тијела вјероватно припадају двојици дјечака бошњачке националности узраста око 15-16 година.

Тужилаштво БиХ, заједно са свим институцијама укљученим у процес тражења и идентификације несталих лица, наставља интензивне активности на тражењу несталих лица у свим крајевима Босне и Херцеговине.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba