Вијести

ЛИШЕН СЛОБОДЕ ОСУМЊИЧЕНИ ЗА РАТНИ ЗЛОЧИН НА ПОДРУЧЈУ БРАТУНЦА 1992. ГОДИНЕ

11.10.2016. 20:42

По налогу Тужилаштва БиХ лишен је слободе осумњичени за ратни злочин на подручју Братунца, за којим је тужилаштво трагало дужи временски период.

ЛИШЕН СЛОБОДЕ ОСУМЊИЧЕНИ ЗА РАТНИ ЗЛОЧИН НА ПОДРУЧЈУ БРАТУНЦА 1992. ГОДИНЕ

Поступајући по захтјеву Тужилаштва БиХ, полицијски службеници Граничне полиције БиХ, на МГП Братунац, лишили су слободе осумњиченог Цветковић Сашу рођеног 1972. године, држављанина Србије.

Према достављеној информацији полицијских органа, осумњичени је пружао отпор приликом хапшења.

Наведени осумњичени је под истрагом Тужилаштва БиХ и осумњичен је да је 1992. године, на подручју Братунца, починио кривично дјело ратног злочина против цивилног становништва из члана 173. КЗ БиХ.

Он је осумњичен да је починио силовање и сексуално злостављање жртава, жена бошњачке националности са подручја Братунца.

За наведеним осумњиченим Тужилаштво БиХ трага дужи временски период, а оперативна сазнања указивала су да се налази на подручју Србије (Љубовија).

Осумњичени ће током дана бити предат поступајућем тужиоцу који ће испитати осумњиченог, након чега ће донијети одлуку о даљим активностима.

Тужилаштво БиХ предузима интензивне активности на откривању, лоцирању и процесуирању починилаца ратних злочина, гдје год се налазили.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba