Вијести

ТУЖИЛАШТВО БиХ И ОПЕРАТИВНА ГРУПА ПРОВЕЛИ ДЕТАЉНУ ИСТРАГУ.УТВРЂЕНО ДА ПРИЧА ИТАЛИЈАНСКОГ НОВИНАРА НИЈЕ ИСТИНИТА

07.10.2016. 20:33

У протеклих 48 часова, Тужилаштво БиХ, Оперативна група за борбу против тероризма, те SIPA и Гранична полиција провели су више истражних активности и претреса на основу тв прилога италијанског новинара који је говорио о наводној куповини илегалног оружја за тзв. „ИСИЛ“ у БиХ.

ТУЖИЛАШТВО БиХ И ОПЕРАТИВНА ГРУПА ПРОВЕЛИ ДЕТАЉНУ ИСТРАГУ.УТВРЂЕНО ДА ПРИЧА ИТАЛИЈАНСКОГ НОВИНАРА НИЈЕ ИСТИНИТА

Оперативним радом идентификована су лица која се појављују на снимку и утврђено је да се не ради о наводним трговцима оружјем, него лицима којима је италијански новинар за потребе прилога дао новац да глуме у фингираној тв сцени. Лица која су се појавила у видеу су лица тешког материјалног стања и регистровани овисници о наркотицима, који су на испитивању признали и описали цијели догађај.

Истрагом је утврђено и идентификовано оружје о којем се говори у прилогу које је пронађено у БиХ, а проводе се активности да се пронађу и преостали комади наоружања заосталог из протеклог рата који су били дио ових активности.

С обзиром да је наведеним прилогом нанесена штета угледу Босне и Херцеговине у погледу борбе против тероризма, о свему су упознати и надлежни органи Републике Италије ради даљег поступања.

Оперативна група за борбу против тероризма наставља интензивне активности на детектовању и процесуирању свих појава и активности које могу имати додира са тероризмом.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba