Вијести

ПО НАЛОГУ ТУЖИЛАШТВА БиХ ВРШИ СЕ ЕКСХУМАЦИЈА И ПРЕГЛЕД ЈЕДНЕ ЛОКАЦИЈЕ У ОКВИРУ БИВШЕ КАСАРНЕ „ВИКТОР БУБАЊ“

20.09.2016. 19:36

Нису пронађени посмртни остаци људског поријекла.

ПО НАЛОГУ ТУЖИЛАШТВА БиХ ВРШИ СЕ ЕКСХУМАЦИЈА И ПРЕГЛЕД ЈЕДНЕ ЛОКАЦИЈЕ У ОКВИРУ БИВШЕ КАСАРНЕ „ВИКТОР БУБАЊ“

Након добијања судске наредбе, а на приједлог Тужилаштва БиХ да се изврши процес ексхумације на једној локацији у кругу бивше касарне „Виктор Бубањ“ у Сарајеву, данас око 11х се приступило процесу ексхумације.

Наиме, приликом извођења грађевинских радова, радници су у плитком слоју испод земље пронашли неколико предмета, као и једну кост.

У присуству тужиоца и стручног особља тужилаштва, као и овлаштених лица која присуствују ексхумацијама, почео је преглед и ископавање на наведеној локацији.

Прелиминарним прегледом укупно двије пронађене мање кости, судски патолог је утврдио да нису људског поријекла.

Ексхумација се наставља, а о резултатима ексхумације и евентуално пронађеним посмртним остацима, јавност ће бити информисана.

Такође, тужилашво напомиње да је једино овлаштено за давање информација и упозоравамо неовлаштена лица да медијима не пружају нетачне информације о овом процесу ексхумације, чиме јавност и медије доводе у забуну.

Уколико се пронађу људски посмртни остаци, тужилаштво ће свакако обавијестити јавност и медије.

Тужилаштво БиХ улаже максималне напоре у процесу тражења несталих на свим локалитетима и свим крајевима БиХ, са циљем проналаска и идентификовања несталих лица за којима се још увијек трага.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba