Вијести

У ТУЖИЛАШТВУ БиХ И ДАЉЕ АКТИВАН ПРЕДМЕТ КОЈИ СЕ ОДНОСИ НА НАПАД НА ПРЕМИЈЕРА СРБИЈЕ ВУЧИЋА

29.08.2016. 14:18

Ради тачног и објективног информисања јавности, те због непотребне политизације предмета у медијима, желимо истаћи сљедеће:

 

У ТУЖИЛАШТВУ БиХ И ДАЉЕ АКТИВАН ПРЕДМЕТ КОЈИ СЕ ОДНОСИ НА НАПАД НА ПРЕМИЈЕРА СРБИЈЕ ВУЧИЋА

- У Тужилаштву БиХ постоје два предмета којa се односе на напад на премијера Србије г. Вучића.

- Поступајући тужилац Тужилаштва БиХ, након анализирања прикупљених и достављених доказа, донио је наредбу о обустави истраге против 2 лица због непостојања доказа да су наведени починили кривично дјело.

- У Тужилаштву БиХ постоји активан други предмет који се односи на напад на премијера Србије, г. Вучића, на којем се интензивно ради.

- У оквиру наведених активности, испитан је велики број свједока и прегледана велика количина доказних материјала и прегледани доступни видео снимци, из којих се не могу пронаћи докази да су лица против којих је истрага обустављена починила кривично дјело.

- Такође, јавност треба знати и чињеницу да због непостојања доказа, ентитетско правосуђе у Републици Српској, није процесуирало осумњичене за покушај тешког  убиства, подстрекавање, угрожавање безбиједности и друга кривична дјела за која су водили истрагу, а за која су искључиво надлежни, након чега је документација из предмета дана 06.06.2016. године достављена Тужилаштву БиХ.

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba