Вијести

ТУЖИЛАШТВО БиХ НЕ ВОДИ ИСТРАГУ У КОЈОЈ ЈЕ ОСУМЊИЧЕНИ АНТЕ ГОТОВИНА

17.08.2016. 12:14

Поводом писања појединих медија, те новинарских упита, желимо истаћи сљедеће:

ТУЖИЛАШТВО БиХ НЕ ВОДИ ИСТРАГУ У КОЈОЈ ЈЕ ОСУМЊИЧЕНИ АНТЕ ГОТОВИНА

-      У Тужилаштву БиХ, у 2016. години, није запримљена никаква пријава нити предмет из Хашког трибунала, који се односи на ратне злочине у којима је осумњичен Анте Готовина.

-      Тужилаштво БиХ нема отворену истрагу против Анте Готовине, нити је наведени у статусу осумњиченог. Постоји предмет који је у фази пријаве а односи се на више лица и формиран је на основу извјештаја МУП-а РС, из 2006. године.

-      Изношење неистина представља само један у низу интензивних политичких притисака под којима се налази Тужилаштво БиХ и главни тужилац у посљедња два мјесеца и потврђује смишљену кампању са циљем дестабилизације институције Тужилаштва БиХ, те односа унутар БиХ, као и односа у сусједству (Србија и Хрватска), а на које континуирано упозоравамо у посљедње вријеме, а све у сврху предизборне кампање и других скривених циљева.

-      Тужилаштво БиХ наставиће градити добросусједске односе са тужилаштвима Србије и Хрватске и нећемо дозволити да било ко пласирањем неистина поремети те односе.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba