Vijesti

TUŽITELJSTVO BiH NE VODI ISTRAGU U KOJOJ JE OSUMNJIČENI ANTE GOTOVINA

17.08.2016. 12:14

Povodom pisanja pojedinih medija, te novinarskih upita, želimo istaći sljedeće:

TUŽITELJSTVO BiH NE VODI ISTRAGU U KOJOJ JE OSUMNJIČENI ANTE GOTOVINA

-      U Tužiteljstvu BiH, u 2016. godini, nije zaprimljena nikakva prijava niti predmet iz Haškog tribunala koji se odnosi na ratne zločine u kojima je osumnjičen Ante Gotovina.

-      Tužiteljstvo BiH nema otvorenu istragu protiv Ante Gotovine, niti je navedeni u statusu osumnjičenog. Postoji predmet koji je u fazi prijave a odnosi se na više osoba i formiran je na temelju izvješća MUP-a RS, iz 2006. godine.

-      Iznošenje neistina predstavlja samo jedan u nizu intenzivnih političkih pritisaka pod kojima se nalazi Tužiteljstvo BiH i glavni tužitelj u posljednja dva mjeseca i potvrđuje smišljenu kampanju sa ciljem destabilizacije institucije Tužiteljstva BiH, te odnosa unutar BiH, kao i odnosa u susjedstvu (Srbija i Hrvatska), a na koje kontinuirano upozoravamo u posljednje vrijeme, a sve u svrhu predizborne kampanje i drugih skrivenih ciljeva.

-      Tužiteljstvo BiH nastavit će graditi dobrosusjedske odnose sa tužiteljstvima Srbije i Hrvatske i nećemo dozvoliti da bilo ko plasiranjem neistina poremeti te odnose.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba