Вијести

ОСУМЊИЧЕНИ ЗА КРИВИЧНО ДЈЕЛО ТЕРОРИЗМА БИЋЕ ПРЕДАТ ТУЖИОЦУ ОДСЈЕКА ЗА ТЕРОРИЗАМ

17.08.2016. 10:05

По налогу тужиоца из Одсјека за тероризам Тужилаштва БиХ, овлаштени полицијски службеници SIPA-е, на подручју Зворника лишили су слободе осумњиченог:

-      Мујић Неџада, рођеног 1959. године у мјесту Шепак, држављанина БиХ.

ОСУМЊИЧЕНИ ЗА КРИВИЧНО ДЈЕЛО ТЕРОРИЗМА БИЋЕ ПРЕДАТ ТУЖИОЦУ ОДСЈЕКА ЗА ТЕРОРИЗАМ

Тужилаштво БиХ и партнерске полицијске и безбједносне агенције прикупиле су доказе да је овај осумњичени у више наврата боравио на подручју Сирије и враћао се у БиХ, те је осумњичен за повезаност са одласцима држављана БиХ на подручја Сирије и Ирака и придруживање структурама тзв. “ИСИЛ-а“, који је од стране Савјета безбједности УН-а проглашен терористичком организацијом.

Наведени осумњичени под истрагом је Тужилаштва БиХ и осумњичен је да је починио кривично дјело финансирање терористичких активности у вези са кривичним дјелом организовање терористичке групе из члана 202д. КЗ-а БиХ.

Осумњичени ће бити испитан а испитивање ће извршити шеф Одсјека за тероризам, након чега ће бити одлучено о даљим активностима према наведеном осумњиченом.

Тужилаштво БиХ заједно са партнерским агенцијама предузима интензивне активности у борби против тероризма и активности које имају везе са тероризмом, нарочито у вези незаконитости повезаних са одласцима држављана БиХ на ратишта Сирије и Ирака.

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba