Vijesti

OSUMNJIČENI ZA KAZNENO DJELO TERORIZMA BIT ĆE PREDAT TUŽITELJU ODSJEKA ZA TERORIZAM

17.08.2016. 10:05

Po nalogu tužitelja iz Odsjeka za terorizam Tužiteljstva BiH, ovlašteni policijski djelatnici SIPA-e, na području Zvornika lišili su slobode osumnjičenog:

-      Mujić Nedžada, rođenog 1959. godine u mjestu Šepak, državljanin BiH.

OSUMNJIČENI ZA KAZNENO DJELO TERORIZMA BIT ĆE PREDAT TUŽITELJU ODSJEKA ZA TERORIZAM

Tužiteljstvo BiH i partnerske policijske i sigurnosne agencije prikupile su dokaze da je ovaj osumnjičeni u više navrata boravio na području Sirije i vraćao se u BiH, te je osumnjičen za povezanost sa odlascima državljana BiH na područja Sirije i Iraka i pridruživanje strukturama tzv. “ISIL-a“, koji je od strane Vijeća sigurnosti UN-a proglašen terorističkom organizacijom.

Navedeni osumnjičeni pod istragom je Tužiteljstva BiH i osumnjičen je da je počinio kazneno djelo financiranje terorističkih aktivnosti u svezi sa kaznenim djelom organiziranje terorističke grupe iz člana 202d. KZ-a BiH.

Osumnjičeni će biti ispitan a ispitivanje će izvršiti šef Odsjeka za terorizam, nakon čega će biti odlučeno o daljnjim aktivnostima prema navedenom osumnjičenom.

Tužiteljstvo BiH zajedno sa partnerskim agencijama poduzima intenzivne aktivnosti u borbi protiv terorizma i aktivnosti koje imaju veze sa terorizmom, naročito u svezi nezakonitosti povezanih sa odlascima državljana BiH na ratišta Sirije i Iraka.

 


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba