Вијести

ДИРЕКТОР ДИРЕКЦИЈЕ ЗА КООРДИНАЦИЈУ ПОЛИЦИЈСКИХ ТИЈЕЛА ИЗВИЈЕСТИО ГЛАВНОГ ТУЖИОЦА О ПРОВЕДЕНИМ АКТИВНОСТИМА ПОЛИЦИЈСКИХ И БЕЗБЈЕДНОСНИХ АГЕНЦИЈА У ОКВИРУ ОПЕРАТИВНЕ АКЦИЈЕ „СРЕБРЕНИЦА 2016“

14.07.2016. 13:38

Главни тужилац је упутио честитке директору Вилићу и Оперативном штабу акције за успјешно обезбјеђење скупа без најмањег инцидента.

ДИРЕКТОР ДИРЕКЦИЈЕ ЗА КООРДИНАЦИЈУ ПОЛИЦИЈСКИХ ТИЈЕЛА ИЗВИЈЕСТИО ГЛАВНОГ ТУЖИОЦА О ПРОВЕДЕНИМ АКТИВНОСТИМА ПОЛИЦИЈСКИХ И БЕЗБЈЕДНОСНИХ АГЕНЦИЈА У ОКВИРУ ОПЕРАТИВНЕ АКЦИЈЕ „СРЕБРЕНИЦА 2016“

Главни тужилац Тужилаштва БиХ, Горан Салиховић, састао се са директором Дирекције за координацију полицијских тијела БиХ, Мирсадом Вилићем.

Директор Вилић је информисао и извијестио главног тужиоца о активностима проведеним у оквиру Оперативне акције „Сребреница 2016“, која је укључивала рад и координацију свих полицијских и безбједносних агенција приликом обиљежавања 21. годишњице геноцида у Сребреници.

У оквиру оперативне акције учествовало је више стотина полицијских службеника из свих полицијских и безбједносних агенција, а одржавани су редовни састанци на којима је састављан план активности и вршене процјене потенцијалних безбједносних опасности.

Процјењује се да је обиљежавању 21. годишњице геноцида у Сребреници присуствовало више од  20 000 лица из БиХ и иностранства, укључујући велики број међународних делегација и дипломатских представника, што је захтијевало детаљне и координисане безбједносне припреме.

Координисане су безбједносне активности приликом доласка, боравка и одласка учесника, активности обезбјеђивања путних праваца на подручју Сребренице и околине, као и самог Меморијалног центра у Поточарима.

Главни тужилац упутио је честитке директору Вилићу, Дирекцији за координацију полицијских тијела БиХ, као и свим полицијским и безбједносним агенцијама и полицајцима који су учествовали у активностима и пословима обезбјеђења, за успјешно реализоване послове безбједности у оквиру Оперативне акције „Сребреница 2016“.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba