Вијести

ГРУПА МЕЂУНАРОДНИХ СТУДЕНАТА ПОСЈЕТИЛА ТУЖИЛАШТВО БиХ

14.07.2016. 10:03

Група међународних студената у оквиру Динара форума Dinara L Ateneu (DFDA) и пројекта „Peace follows war“, посјетила је Тужилаштво БиХ.

ГРУПА МЕЂУНАРОДНИХ СТУДЕНАТА ПОСЈЕТИЛА ТУЖИЛАШТВО БиХ

Млади људи из 11 земаља, који се баве темама међународног хуманитарног права, у Тужилаштву су присуствовали презентацији о настанку, организацији, историји и оствареним резултатима Тужилаштва БиХ, са акцентом на рад Посебног одјела за ратне злочине.

Посјета је реализована као дио пројекта под називом "Мир након рата" у оквиру Ерасмус+ програма, који имплементира DFDA.

Наведени студенти учествују у пројекту јачања изградње свијести међу младима како би имали бољи увид у дуготрајни посао изградње мира након сукоба, увидјели напредак босанскохерцеговачког друштва који је остварен упркос свим проблемима, те се усмјерили да се разумним и вјеродостојним аргументима залажу против употребе силе и за мировни активизам.

Одјел за односе с јавношћу уприличио је презентацију која показује најважније детаље везане за историју и унутрашњу организацију институције, статистику рада на предметима, а студенти су били у прилици поставити питања која их занимају из дјелокруга рада Тужилаштва БиХ.

Тужилаштво БиХ је институција која има добру сарадњу са образовним институцијама и невладиним сектором и коју домаћи и међународни студенти често посјећују.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba