Вијести

У ОПШТИНИ ПРИЈЕДОР ЗАВРШЕНА ЕКСХУМАЦИЈА ЖРТВЕ ИЗ ПРОТЕКЛОГ РАТА

13.07.2016. 08:39

На локалитету мјеста Стара џамија Трњани - Трнопоље, на подручју општине Приједор, завршена је ексхумација посмртних остатака жртве из протеклог рата. Активности на терену директно су надгледали и вршили координацију процеса ексхумације истражилац и стручни сарадник Посебног одјела за ратне злочине Тужилаштва БиХ.

У ОПШТИНИ ПРИЈЕДОР ЗАВРШЕНА ЕКСХУМАЦИЈА ЖРТВЕ ИЗ ПРОТЕКЛОГ РАТА

У процесу поступка ексхумације пронађени су комплетни посмртни остаци једне жртве. Узети посмртни остаци су транспортовани у Центар за обдукцију и идентификацију Шејковача у Санском Мосту, гдје ће се обавити идентификација методом ДНК анализе и утврђиваће се идентитет жртве чији су посмртни остаци пронађени.

У процесу ексхумације учествовали су службеници Института за нестала лица БиХ, љекар специјалиста судске медицине, потребни радници и механизација, као и полицијски службеници ЦЈБ Приједор.

Тужилаштво БиХ, заједно са свим институцијама укљученим у процес тражења и идентификације несталих лица, наставља интензивне активности на тражењу несталих лица у свим крајевима Босне и Херцеговине.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba