Вијести

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ЗБОГ НЕДОЗВОЉЕНОГ ПРОМЕТА АКЦИЗНИХ ПРОИЗВОДА

07.07.2016. 15:04

Тужилац Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију подигао је оптужницу против Краљевић Свемира (1977), који се терети за кривично дјело недозвољен промет акцизних производа из члана 210а. КЗ БиХ.

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ЗБОГ НЕДОЗВОЉЕНОГ ПРОМЕТА АКЦИЗНИХ ПРОИЗВОДА

Тужилац Тужилаштва БиХ подигао је оптужницу против:

-      Краљевић Свемира, рођеног 10.01.1977. године, у Сребренику, држављанина БиХ.

Терети се да је у јулу 2015. године, са намјером да стави у промет производе за које је знао да нису обиљежени контролним и пореским маркицама прописаним законодавством БиХ, набавио већу количину дувана који је држао у кући коју је користио.

У кући су пронађени врећа са 20 кг ситно сјецканог дувана, шест картонских кутија дувана у листу „Strips“, укупне тежине 947 кг, пет кутија са 46.800 комада филтера за пуњење дуваном „DB Tabaco“, 50.000 комада филтера за пуњење дуваном „Veda Companerus“, те машина за резање дувана са 10 резервних ножева.

Према наводима оптужнице, оптужени се терети да је дуван резао и паковао у филтере, а све како би га даље као готови производ продавао на црном тржишту.

Према важећем законодавству и прописима, продајом сваког килограма дувана на црном тржишту врши се утаја од близу 100 КМ акциза и пореза, те се проузрокује штета држави, буџету и свим грађанима БиХ.

Оптужница је прослијеђена на потврђивање Суду БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba