Вијести

У ОПШТИНИ ЗВОРНИК ВРШИ СЕ ЕКСХУМАЦИЈА ЖРТАВА ИЗ ПРОТЕКЛОГ РАТА

10.06.2016. 15:48

Ексхумација посмртних остатака жртава, започета на подручју локалитета Казан башча, миркролокалитет Муслиманско мезарје у општини Зворник.

У ОПШТИНИ ЗВОРНИК ВРШИ СЕ ЕКСХУМАЦИЈА ЖРТАВА ИЗ ПРОТЕКЛОГ РАТА

Ексхумација је започета у раним јутарњим часовима под надзором Тужилаштва БиХ и до сада је ексхумирано девет тијела цивилних жртава рата у војничким врећама ознаке „ЗОВ“.

На терену је истражилац Посебног одјела за ратне злочине Тужилаштва БиХ, који по налогу поступајућег тужиоца директно надгледа и врши координацију процеса ексхумације.

Пронађени  посмртни остаци биће транспортовани у Комеморативни центар Тузла, гдје ће се обавити и њихова идентификација методом ДНК анализе и утврђиваће се идентитет жртава чији су посмртни остаци пронађени.

У процесу ексхумације учествују службеници Института за нестала лица БиХ, представници Међународне комисије за нестала лица (ICMP), љекар специјалиста судске медицине, као и полицијски службеници ПС Зворник.

Тужилаштво БиХ, заједно са свим институцијама укљученим у процес тражења и идентификације несталих лица, наставља интензивне активности на тражењу несталих лица у свим крајевима Босне и Херцеговине.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba