Vijesti

ODRŽAN SASTANAK GLAVNOG TUŽIOCA, MINISTRA SIGURNOSTI I DIREKTORA SIPA-e. SJEDIŠTE OPERATIVNE GRUPE ZA BORBU PROTIV TERORIZMA BIT ĆE U ZGRADI SIPA-e

08.06.2016. 14:37

U Tužilaštvu Bosne i Hercegovine održan je sastanak glavnog tužioca Gorana Salihovića, direktora Državne agencije za istrage i zaštitu-SIPA Perice Stanića i ministra sigurnosti Dragana Mektića.

ODRŽAN SASTANAK GLAVNOG TUŽIOCA, MINISTRA SIGURNOSTI I DIREKTORA SIPA-e. SJEDIŠTE OPERATIVNE GRUPE ZA BORBU PROTIV TERORIZMA BIT ĆE U ZGRADI SIPA-e

Na sastanku je razgovarano o aktivnostima koje se provode u borbi protiv terorizma, organiziranog kriminala i korupcije.

Dogovoreno je da se što prije intenzivira rad Operativne grupe za borbu protiv terorizma, a direktor SIPA-e će osigurati prostorije i kapacitete za rad grupe u okviru zgrade SIPA-e.

Sudionici sastanka pozitivno su ocijenili napredak u borbi protiv terorizma, koji je pohvaljen i u izvještaju State Departmenta, te istakli da se nastavljaju aktivnosti u formiranju i jačanju kapaciteta za borbu protiv terorizma i sprečavanju aktivnosti koje imaju veze sa terorizmom.

U Bosni i Hercegovini se do kraja godine očekuje niz aktivnosti u borbi protiv organiziranog kriminala, terorizma i korupcije, a s obzirom na dešavanja na ratištima Sirije i Iraka povećana je pažnja agencija za provođenje zakona, u segmentu praćenja i krivičnog procesuiranja državljana BiH koji su sudjelovali na stranim ratišitima.

Na sastanku je istaknuto da je saradnja agencija za provođenje zakona na izuzetno visokom nivou i da je rad agencija u najvećem intenzitetu i frekvenciji aktivnosti u posljednjih nekoliko godina.


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba