Вијести

ПРЕДЛОЖЕН ПРИТВОР ЗА ЈОШ ЈЕДНОГ ОСУМЊИЧЕНОГ ЛИШЕНОГ СЛОБОДЕ У ОКВИРУ АКЦИЈЕ „POSTMAN“

06.06.2016. 15:20

Након испитивања осумњиченог, тужилац Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију Тужилаштва БиХ упутио је према Суду БиХ приједлог за одређивање притвора за осумњиченог:

- Бајић Расима, рођеног 18.12.1974. године у Брчком, држављанина БиХ и Р Хрватске.

ПРЕДЛОЖЕН ПРИТВОР ЗА ЈОШ ЈЕДНОГ ОСУМЊИЧЕНОГ ЛИШЕНОГ СЛОБОДЕ У ОКВИРУ АКЦИЈЕ „POSTMAN“

Осумњичени је лишен слободе и под истрагом је због постојања основане сумње да је починио кривично дјело организирани криминал из члана 250. став 2. КЗ БиХ у вези са кривичним дјелом неовлаштени промет оружјем и војном опремом те производима двојне употребе из члана 193. КЗ БиХ, а све у вези са чланом 29. и 54. КЗ БиХ.

Приједлог притвора је упућен из разлога описаних чланом 132. став 1. тачка а) и б) ЗКП БиХ, између осталог због постојања основане бојазни да би, уколико би се осумњичени нашао на слободи, могао уништити, сакрити, измијенити или фалсификовати доказе или трагове, те да би могао ометати кривични поступак утицајем на свједоке, саучеснике или прикриваче.

Такође, с обзиром на то да осумњичени Бајић посједује двојно држављанство БиХ и Р Хрватске, осумњичени би пуштањем на слободу могао отићи на подручје Р Хрватске, те на тај начин избјећи кривично гоњење и кривичну одговорност пред Тужилаштвом БиХ и Судом БиХ, те је и због тога разлога предложено одређивање мјере притвора.

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba