Vijesti

PREDLOŽEN PRITVOR ZA JOŠ JEDNOG OSUMNJIČENOG LIŠENOG SLOBODE U OKVIRU AKCIJE „POSTMAN“

06.06.2016. 15:20

Nakon ispitivanja osumnjičenog, tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH uputio je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje pritvora za osumnjičenog:

- Bajić Rasima, rođenog 18.12.1974. godine u Brčkom, državljanina BiH i R Hrvatske.

PREDLOŽEN PRITVOR ZA JOŠ JEDNOG OSUMNJIČENOG LIŠENOG SLOBODE U OKVIRU AKCIJE „POSTMAN“

Osumnjičeni je lišen slobode i pod istragom je zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo organizirani kriminal iz članka 250. stavak 2. KZ BiH u svezi sa kaznenim djelom neovlašteni promet oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne uporabe iz članka 193. KZ BiH, a sve u svezi sa člankom 29. i 54. KZ BiH.

Prijedlog pritvora je upućen iz razloga opisanih člankom 132. stavak 1. točka a) i b) ZKP BiH, između ostalog zbog postojanja osnovane bojazni da bi, ukoliko bi se osumnjičeni našao na slobodi, mogao uništiti, sakriti, izmijeniti ili krivotvoriti dokaze ili tragove, te da bi mogao ometati kazneni postupak utjecajem na svjedoke, suučesnike ili prikrivače.

Također, s obzirom na to da osumnjičeni Bajić posjeduje dvojno državljanstvo BiH i R Hrvatske, osumnjičeni bi puštanjem na slobodu mogao otići na područje R Hrvatske, te na taj način izbjeći kazneno gonjenje i kaznenu odgovornost pred Tužiteljstvom BiH i Sudom BiH, te je i zbog toga razloga predloženo određivanje mjere pritvora.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba