Vijesti

PREDLOŽEN PRITVOR ZA DVOJICU OSUMNJIČENIH KOJI SU LIŠENI SLOBODE PRI POKUŠAJU DA PREVEDU ILEGALNE MIGRANTE IZ BiH U R SRBIJU

02.06.2016. 08:46

Tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH je, nakon ispitivanja osumnjičenih, uputio prema Sudu BiH prijedlog za određivanje pritvora za osumnjičene:

PREDLOŽEN PRITVOR ZA DVOJICU OSUMNJIČENIH KOJI SU LIŠENI SLOBODE PRI POKUŠAJU DA PREVEDU ILEGALNE MIGRANTE IZ BiH U R SRBIJU

-      Alić Dinka, rođenog 1978. godine u Ljuboviji - R Srbija, državljanina BiH i

-      Matić Petra, rođenog 1978. godine u Loznici, Banja Koviljača – R Srbija, državljanina R Srbije.

Prijedlog pritvora za osumnjičene je predložen iz razloga propisanih člankom 132. stavak 1. točka a) i b) ZKP BiH, odnosno zbog postojanja osnovane bojazni da bi, ukoliko bi se našli na slobodi, mogli uništiti, sakriti, izmijeniti ili krivotvoriti dokaze ili tragove važne za kazneni postupak, te da bi mogli ometati kazneni postupak utjecajem na svjedoke, suučesnike ili prikrivače.

Osumnjičeni Alić i Matić su spriječeni od strane policijskih djelatnika Granične policije BiH u pokušaju krijumčarenja ilegalnih migranata sa područja Šri Lanke iz BiH u R Srbiju, u mjestu Šepak u blizini državne granice sa R Srbijom izvan zvaničnog graničnog prijelaza.

Osumnjičeni su pod istragom zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo krijumčarenje osoba iz članka 189. KZ BiH u svezi sa člankom 29. KZ BiH.

Prijedlog za određivanje pritvora je upućen Sudu BiH.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba