Вијести

ДЕЛЕГАЦИЈА НАЈВИШИХ ЗВАНИЧНИКА ПРАВОСУЂА И ПОЛИЦИЈЕ ЦРНЕ ГОРЕ У ПОСЈЕТИ ТУЖИЛАШТВУ БиХ

17.05.2016. 15:15

У Тужилаштву БиХ одржан је сусрет највиших званичника тужилаштава, судова и полицијских агенција из Црне Горе, са главним тужиоцем и званичницима Тужилаштва БиХ.

ДЕЛЕГАЦИЈА НАЈВИШИХ ЗВАНИЧНИКА ПРАВОСУЂА И ПОЛИЦИЈЕ ЦРНЕ ГОРЕ У ПОСЈЕТИ ТУЖИЛАШТВУ БиХ

Главни тужилац Горан Салиховић, са својим сарадницима, колегама из Црне Горе презентовао је информације о унутрашњој организацији Тужилаштва БиХ, до сада оствареним резултатима у процесуирању предмета ратних злочина, организованог криминала, тероризма и других кривичних дјела из надлежности државног тужилаштва.

У посјету Тужилаштву БиХ дошли су званичници Специјалног тужилаштва, Апелационог и Врховног суда и Одсјека за сузбијање општег криминалитета и групе за борбу против тероризма и кријумчарења оружја, Управе полиције Црне Горе.

Такође, главни тужилац упознао је госте из Црне Горе са активностима које се проводе у регионалној сарадњи тужилаштава која све више добија на интензитету, када је ријеч о сарадњи тужилаштава из БиХ, Хрватске, Србије и Црне Горе.

Замјеница главног тужиоца, Гордана Тадић, говорила је о активностима у процесуирању ратних злочина, актуелним дешавањима у процесу ексхумација и тражења несталих лица, као и осталим активностима у борби против некажњености ратних злочина.

Руководилац Одјела за односе с јавношћу, Борис Грубешић, званичнике из Црне Горе је упознао са активностима тужилаштва када је у питању информисање медија, сарадња са средствима информисања, као и односи са локалним заједницама у Босни и Херцеговини.

Састанку су присуствовали и званичници амбасада САД-а у Сарајеву и Подгорици.

Тужилаштво БиХ има добру и интензивну сарадњу са партнерским институцијама из земаља региона, као и Црне Горе, са којима сарађује у многим сегментима борбе против прекограничног криминала и провођењу активности на успостави владавине права.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba