Vijesti

IZASLANSTVO NAJVIŠIH DUŽNOSNIKA PRAVOSUĐA I POLICIJE CRNE GORE U POSJETI TUŽITELJSTVU BiH

17.05.2016. 15:15

U Tužiteljstvu BiH održan je susret najviših dužnosnika tužiteljstava, sudova i policijskih agencija iz Crne Gore, sa glavnim tužiteljem i dužnosnicima Tužiteljstva BiH.

IZASLANSTVO NAJVIŠIH DUŽNOSNIKA PRAVOSUĐA I POLICIJE CRNE GORE U POSJETI TUŽITELJSTVU BiH

Glavni tužitelj Goran Salihović, sa svojim suradnicima, kolegama iz Crne Gore prezentirao je informacije o unutarnjem ustroju Tužiteljstva BiH, do sada ostvarenim rezultatima u procesuiranju predmeta ratnih zločina, organiziranog kriminala, terorizma i drugih kaznenih djela iz nadležnosti državnog tužiteljstva.

U posjetu Tužiteljstvu BiH došli su dužnosnici Specijalnog tužilaštva, Apelacionog i Vrhovnog suda i Odsjeka za suzbijanje općeg kriminaliteta i grupe za borbu protiv terorizma i krijumčarenja oružja, Uprave policije Crne Gore.

Također, glavni tužitelj upoznao je goste iz Crne Gore sa aktivnostima koje se provode u regionalnoj suradnji tužiteljstava koja sve više dobija na intenzitetu, kada je riječ o suradnji tužiteljstava iz BiH, Hrvatske, Srbije i Crne Gore.

Zamjenica glavnog tužitelja, Gordana Tadić, govorila je o aktivnostima u procesuiranju ratnih zločina, aktuelnim dešavanjima u procesu ekshumacija i traženja nestalih osoba, kao i ostalim aktivnostima u borbi protiv nekažnjenosti ratnih zločina.

Rukovoditelj Odjela za odnose s javnošću, Boris Grubešić, dužnosnike iz Crne Gore je upoznao sa aktivnostima tužiteljstva kada je u pitanju informiranje medija, suradnja sa sredstvima informiranja, kao i odnosi sa lokalnim zajednicama u Bosni i Hercegovini.

Sastanku su nazočili i dužnosnici veleposlanstava SAD-a u Sarajevu i Podgorici.

Tužiteljstvo BiH ima dobru i intenzivnu suradnju sa partnerskim institucijama iz zemalja regiona, kao i Crne Gore, sa kojima surađuje u mnogim segmentima borbe protiv prekograničnog kriminala i provođenju aktivnosti na uspostavi vladavine prava.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba