Вијести

ШВАЈЦАРСКИ АМБАСАДОР NICOLAS BRÜHL ИСКАЗАО ПОДРШКУ ТУЖИЛАШТВУ БиХ У РАЗВИЈАЊУ РЕГИОНАЛНЕ САРАДЊЕ И БОРБИ ПРОТИВ НЕКАЖЊЕНОСТИ РАТНИХ ЗЛОЧИНА

16.05.2016. 15:17

Руководитељица Посебног одјела за ратне злочине и замјеница главног тужиоца, Гордана Тадић, заједно са својим сарадницима састала се са амбасадором из Министарства спољних послова Швицарске, шефом Одјела за Европу, Источну Азију, Савјет Европе и ОЕБС, Nicolasom Brühlom и амбасадором Швајцарске у БиХ Heinrichom Maurerom.

ШВАЈЦАРСКИ АМБАСАДОР NICOLAS BRÜHL ИСКАЗАО ПОДРШКУ ТУЖИЛАШТВУ БиХ У РАЗВИЈАЊУ РЕГИОНАЛНЕ САРАДЊЕ И БОРБИ ПРОТИВ НЕКАЖЊЕНОСТИ РАТНИХ ЗЛОЧИНА

На састанку је разговарано о раду и напорима Тужилаштва БиХ које проводи у процесу успоставе владавине права, борби против организованог криминала и свих других облика криминала, са акцентом на процесуирање починилаца ратних злочина.

На састанку је истакнуто  да се Влада Швајцарске Конфедерације интересује за напредак у области владавине права у БиХ и земљама региона, као и да власти Швајцарске већ дуги низ година пружају подршку  јачању босанскохерцеговачког правосуђа.

На данашњем састанку разговарано је и о регионалној сарадњи БиХ, Хрватске, Србије и Црне Горе у предметима ратних злочина, а том приликом је истакнуто да је Тужилаштво БиХ изузетно активно и носилац и иницијатор активности у многим сегментима сарадње, те да  има добру сарадњу са тужилаштвима из региона, у складу са потписаним протоколима о сарадњи.

На састанку је изражено обострано увјерење да ће се сарадња и подршка између Тужилаштва БиХ и институција Швајцарске наставити и у будућности.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba