Вијести

ПОСЈЕТА ДЕЛЕГАЦИЈЕ ПРЕДСТАВНИКА ПРАВОСУДНИХ ИНСТИТУЦИЈА ЦРНЕ ГОРЕ ТУЖИЛАШТВУ БиХ

13.05.2016. 15:27

Делегација представника правосудних институција из Црне Горе посјетила је Тужилаштво БиХ гдје је организован сусрет са замјеницима главног тужиоца Горданом Тадић, Божом Михајловићем и Озренком Нешковић, замјеником руководиоца Одјела III Мирославом Д. Марковићем, те руководиоцем Одсјека за привредни криминал Исметом Шушкићем.

ПОСЈЕТА ДЕЛЕГАЦИЈЕ ПРЕДСТАВНИКА ПРАВОСУДНИХ ИНСТИТУЦИЈА ЦРНЕ ГОРЕ ТУЖИЛАШТВУ БиХ

Ријеч је о студијској посјети с циљем размјене искустава и добре праксе у домену рада Тужилаштва БиХ, с посебним акцентом на пољу примјене института споразума о признању кривице и ефикасног кривичног гоњења кроз стицање нових теоријских и практичних сазнања.

У склопу посјете је била вишечлана делегација Црне Горе, у чијем саставу су биле судије Вишег суда у Подгорици и Бијелом Пољу, Основног суда у Подгорици, тужиоци Специјалног државног тужилаштва, виших тужилаштава у Подгорици и Бијелом Пољу и основних тужилаштава у Подгорици, Котору и Бару. У саставу делегације су били и адвокати из Црне Горе као и представници Центра за мониторинг и истраживање ЦеМи из Подгорице као организатори посјете. 

Замјеници главног тужиоца су у једном од најзначајнијих сегмената студијске посјете предвиђене у Тужилаштву БиХ говорили о историји и настанку институције, надлежностима, унутрашњој организацији Тужилаштва БиХ, као и статистичким подацима и резултатима које је остварило Тужилаштво БиХ.

Руководиоци сва три Одјела презентовали су рад одјела којим руководе.  

Ова посјета је  једна у низу посјета на основу регоналне сарадње која ће бити настављена и у будућности.

Тужилаштво Босне и Херцеговине има изузетно добру и активну сарадњу са партнерским правосудним институцијама у земљама региона, а с обзиром да је правосудна реформа у БиХ проведена 2003. године и да тужиоци имају значајно искуство у многим сегментима, званичници Тужилаштва БиХ често су и едукатори у многим специјалистичким областима кривичног процесуирања.

 

 

 

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba