Вијести

РУКОВОДИТЕЉИЦА ПОСЕБНОГ ОДЈЕЛА ЗА РАТНЕ ЗЛОЧИНЕ САСТАЛА СЕ СА ГЛАВНИМ ТУЖИОЦЕМ ПРИ МКСЈ-у И ММКС-у

12.05.2016. 15:06

На састанку су презентовани постигнути резултати у процесуирању предмета ратних злочина и тражења и идентификације несталих лица.

РУКОВОДИТЕЉИЦА ПОСЕБНОГ ОДЈЕЛА ЗА РАТНЕ ЗЛОЧИНЕ САСТАЛА СЕ СА ГЛАВНИМ ТУЖИОЦЕМ ПРИ МКСЈ-у И ММКС-у

Руководитељица Посебног одјела за ратне злочине и замјеница главног тужиоца, Гордана Тадић, заједно са званичницима овог одјела и шефовима одсјека, састала се са главним тужиоцем при МКСЈ-у и ММКС-у, Sergeom Brammertzom.

На састанку су тужиоцу Brammertzu презентовани досадашњи резултати Тужилаштва БиХ у процесуирању предмета ратних злочина, као и планиране активности у наредном периоду.

Такође, званичници Посебног одјела за ратне злочине упознали су г. Brammertza са активностима које Тужилаштво БиХ координише и проводи у процесу тражења и идентификације несталих лица.

Тужилаштво БиХ недавно је достигло бројку од више од 600 (укупно 605) оптужених лица за ратне злочине и тешка кршења међународног хуманитарног права. До сада су, за предмете који су правоснажно окончани, изречене казне у укупном трајању од 2087 година затвора.

Тужилаштво БиХ и Тужилаштво при МКСЈ-у и ММКС-у имају добру и континуирану сарадњу у заједничкој мисији која је усмјерена на откривање и процесуирање починилаца ратних злочина и борбу против некажњености ратних злочина.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba