Вијести

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА У ПРЕДМЕТУ „МАСКА“ ЗБОГ КРИЈУМЧАРЕЊА ОПОЈНЕ ДРОГЕ МАРИХУАНА У ВЕЛИКИМ КОЛИЧИНАМА СА ПОДРУЧЈА БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ НА ПОДРУЧЈЕ Р ХРВАТСКЕ. ОПТУЖНИЦОМ ОБУХВАЋЕНА ДВА ПРИПАДНИКА МУП-а РС

20.04.2016. 13:34

Тужилац Посебног одела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију подигао је оптужницу против: 

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА У ПРЕДМЕТУ „МАСКА“ ЗБОГ КРИЈУМЧАРЕЊА ОПОЈНЕ ДРОГЕ МАРИХУАНА У ВЕЛИКИМ КОЛИЧИНАМА СА ПОДРУЧЈА БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ  НА ПОДРУЧЈЕ Р ХРВАТСКЕ. ОПТУЖНИЦОМ ОБУХВАЋЕНА ДВА ПРИПАДНИКА МУП-а РС

1.      БЕРИША СУЛЕЈМАНА, рођеног 09.09.1983. године у Бања Луци, настањеног у Кључу и Требињу, држављанина БиХ,

2.      МЕШКОВИЋ МЕРСУДИНА, рођеног 21.12.1986. године у Власеници, настањеног у Требињу, држављанина БиХ,

3.      ПЕШИЋ САШЕ, рођеног 24.05.1991. године у Требињу, гдје је и настањен, држављанина БиХ,

4.      АТЕЉЕВИЋ МИРКА, рођеног 29.02.1992. године у Требињу, гдје је и настањен, држављанина БиХ, и

5.      ШАРЕНАЦ ДРАГАНА, рођеног 08.10.1981. године у Билећи, настањеног у Требињу, раније осуђиваног, држављанина БиХ.

Оптужени се терете да су крајем 2014. па све до маја мјесеца 2015. године, на подручју општине Требиње у Босни и Херцеговини и Дубровника у Р Хрватској, Бериша Сулејман као организатор групе људи, а Мешковић Мерсудин, Пешић Саша, Атељевић Мирко и Шаренац Драган као чланови организоване групе људи, вршили неовлаштену међународну продају, пренос, куповину и посредовање у међународној продаји супстанце која је прописом проглашена опојном дрогом.

Према наводима оптужнице Бериша Сулејман, Мешковић Мерсудин и Пелешевић Сабахудин  као активни полицијски службеници МУП-а Републике Српске, као и Пешић Саша су ступали у контакт и у више наврата се састајали на подручју Требиња и Републике Хрватске са купцем опојне дроге из Дубровника, који је био добро познат конзумент опојне дроге, а гдје су се договарали о набавци и испоруци опојне дроге.

Трговину и испоруку опојне дроге у Р Хрватску, активни припадници полиције вршили су користећи мјесто полицајца, те познанство са другим полицајцима који раде у граничним полицијама, те у својим возилима превозили опојну дрогу на подручје Дубровника.

Током мјесеца априла 2015. године, приликом нове испоруке опојне дроге, оптуженог Пелешевић Сабахудина гранични полицајци Републике Хрватске на граничном прелазу на улазу у ову земљу су претресли и пронашли приближно два килограма опојне дроге „марихуана – сканк“.

Оптужени се терете да су починили кривично дјело неовлаштени промет опојним дрогама из члана 250. став 2., у вези са ставом 1. КЗ-а БиХ.

Оптужница је прослијеђена на потврђивање Суду БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba