Вијести

ОДРЖАН ВЕЛИКИ КОЛЕГИЈ ТУЖИЛАШТВА БиХ. У ОВОЈ ГОДИНИ ТУЖИЛАШТВО БиХ ДОСТИЋИ ЋЕ БРОЈ ОД 5000 ОПТУЖЕНИХ ЛИЦА У ИСТОРИЈИ ИНСТИТУЦИЈЕ

06.04.2016. 11:03

Главни тужилац Тужилаштва Босне и Херцеговине, Горан Салиховић, са замјеницима главног тужиоца и сарадницима, одржао је велики Колегиј свих запосленика Тужилаштва БиХ.

ОДРЖАН ВЕЛИКИ КОЛЕГИЈ ТУЖИЛАШТВА БиХ. У ОВОЈ ГОДИНИ ТУЖИЛАШТВО БиХ ДОСТИЋИ ЋЕ БРОЈ ОД 5000 ОПТУЖЕНИХ ЛИЦА У ИСТОРИЈИ ИНСТИТУЦИЈЕ

Теме Колегија односиле су се на остварене резултате у првом кварталу 2016. године, планове резултата до краја године, као и повећање обима резултата у односу на претходне године.

Тужилаштво БиХ ће до јесени ове године достићи бројку од 5000 оптужених лица у историји ове институције, што је засигурно значајан резултат за институцију Тужилаштва БиХ и цјелокупан правосудни систем Босне и Херцеговине.

Имајући у виду да се оптужена лица терете за ратне злочине, организовани криминал, корупцију, тероризам, финансијски криминал, трговину људима, међународна кријумчарења опојних дрога и друга кривична дјела из надлежности тужилаштва, овај резултат доиста говори о великом раду и залагању тужилаца, сарадника, истражилаца и свих запослених у Тужилаштву БиХ.

Такође, ове године, биће достигнута бројка од 600 оптужених за ратне злочине и тешка кршења међународног хуманитарног права, што Тужилаштво БиХ чини институцијом са највише оптужених за ратне злочине у свијету, након Другог свјетског рата и Нирнбершког и Токијског трибунала.

На Колегију су презентоване активности у вези са реновирањем капацитета Тужилаштва БиХ и припремама за почетак изградње нове зграде тужилаштва.

На Колегију је истакнуто и да су тужиоци који су прије неколико мјесеци именовани у Одсјек за тероризам почели интензивно радити на предметима, што ће допринијети борби против тероризма и спречавању тероризма и активности које имају везе са тероризмом, као и одласком држављана БиХ на страна ратишта.

С обзиром на повећање броја тужилаца, очекује се да ће резултати рада Тужилаштва БиХ у овој години бити изузетно добри.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba