Вијести

ЛИШЕН СЛОБОДЕ ЈОШ ЈЕДАН ОСУМЊИЧЕНИ У ПРЕДМЕТУ БОБАР БАНКА. ТУЖИЛАШТВО БиХ УПУТИЋЕ ЖАЛБУ НА ОДРЕЂЕНИ КУЋНИ ПРИТВОР И ЗАХТИЈЕВАТИ ОДРЕЂИВАЊЕ ПРИТВОРА

04.04.2016. 15:02

У оквиру активности у акцији кодног назива Лавина, полицијски службеници SIPA-е пронашли су и лишили слободе и Драгана Радумила, директора Бобар банке од оснивања па до 2010. године.

ЛИШЕН СЛОБОДЕ ЈОШ ЈЕДАН ОСУМЊИЧЕНИ У ПРЕДМЕТУ БОБАР БАНКА. ТУЖИЛАШТВО БиХ УПУТИЋЕ ЖАЛБУ НА ОДРЕЂЕНИ КУЋНИ ПРИТВОР И ЗАХТИЈЕВАТИ ОДРЕЂИВАЊЕ ПРИТВОРА

Након што је Суд БиХ за свих 10 осумњичених одредио кућни притвор, тужилаштво није задовољно том одлуком, која ће засигурно успорити и отежати истрагу те ће тужилаштво упутити жалбу и тражити да осумњичени буду у притвору.

У овом предмету корупције и злоупотреба положаја, који је по износу незаконито остварене имовинске користи од најмање 115 милиона КМ и нанесене штете од најмање 123 милиона КМ која је нанесена грађанима и институцијама БиХ, ентитета и Брчко дистрикта БиХ, засигурно највећи предмет у БиХ и један од највећих на просторима бивше Југославије, сматрамо да осумњичени морају бити у притвору.

Тим Тужилаштва БиХ на овом предмету интензивно ради дуже од годину дана.

Тужилаштво БиХ наставља истрагу у правцу скорог подизања оптужнице и захваљује се јавности и грађанима на подршци у борби против вишемилионског криминала, корупције и злоупотребе положаја, којима се мора стати у крај на европском путу наше земље, као и обезбиједити грађанима и институцијама безбједност банкарских улога и финансијско пословање.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba