Vijesti

LIŠEN SLOBODE JOŠ JEDAN OSUMNJIČENI U PREDMETU BOBAR BANKA. TUŽITELJSTVO BiH UPUTIT ĆE ŽALBU NA ODREĐENI KUĆNI PRITVOR I ZAHTIJEVATI ODREĐIVANJE PRITVORA

04.04.2016. 15:02

U okviru aktivnosti u akciji kodnog naziva Lavina, policijski djelatnici SIPA-e pronašli su i lišili slobode i Dragana Radumila, ravnatelja Bobar banke od osnivanja pa do 2010. godine.

LIŠEN SLOBODE JOŠ JEDAN OSUMNJIČENI U PREDMETU BOBAR BANKA. TUŽITELJSTVO BiH UPUTIT ĆE ŽALBU NA ODREĐENI KUĆNI PRITVOR I ZAHTIJEVATI ODREĐIVANJE PRITVORA

Nakon što je Sud BiH za svih 10 osumnjičenih odredio kućni pritvor, tužiteljstvo nije zadovoljno tom odlukom, koja će zasigurno usporiti i otežati istragu te će tužiteljstvo uputiti žalbu i tražiti da osumnjičeni budu u pritvoru.

U ovom predmetu korupcije i zlouporaba položaja, koji je po iznosu nezakonito ostvarene imovinske koristi od najmanje 115 milijuna KM i nanesene štete od najmanje 123 milijuna KM koja je nanesena građanima i institucijama BiH, entiteta i Brčko distrikta BiH, zasigurno najveći predmet u BiH i jedan od najvećih na prostorima bivše Jugoslavije, smatramo da osumnjičeni moraju biti u pritvoru.

Tim Tužiteljstva BiH na ovom predmetu intenzivno radi dulje od godinu dana.

Tužiteljstvo BiH nastavlja istragu u pravcu skorog podizanja optužnice i zahvaljuje se javnosti i građanima na potpori u borbi protiv višemiljunskog kriminala, korupcije i zlouporabe položaja, kojima se mora stati u kraj na europskom putu naše zemlje, kao i osigurati građanima i institucijama sigurnost bankarskih uloga i financijsko poslovanje.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba