Vijesti

LIŠEN SLOBODE JOŠ JEDAN OSUMNJIČENI U PREDMETU BOBAR BANKA. TUŽILAŠTVO BiH UPUTIT ĆE ŽALBU NA ODREĐENI KUĆNI PRITVOR I ZAHTIJEVATI ODREĐIVANJE PRITVORA

04.04.2016. 15:02

U okviru aktivnosti u akciji kodnog naziva Lavina, policijski službenici SIPA-e pronašli su i lišili slobode i Dragana Radumila, direktora Bobar banke od osnivanja pa do 2010. godine.

LIŠEN SLOBODE JOŠ JEDAN OSUMNJIČENI U PREDMETU BOBAR BANKA. TUŽILAŠTVO BiH UPUTIT ĆE ŽALBU NA ODREĐENI KUĆNI PRITVOR I ZAHTIJEVATI ODREĐIVANJE PRITVORA

Nakon što je Sud BiH za svih 10 osumnjičenih odredio kućni pritvor, tužilaštvo nije zadovoljno tom odlukom, koja će zasigurno usporiti i otežati istragu te će tužilaštvo uputiti žalbu i tražiti da osumnjičeni budu u pritvoru.

U ovom predmetu korupcije i zloupotreba položaja, koji je po iznosu nezakonito ostvarene imovinske koristi od najmanje 115 miliona KM i nanesene štete od najmanje 123 miliona KM koja je nanesena građanima i institucijama BiH, entiteta i Brčko distrikta BiH, zasigurno najveći predmet u BiH i jedan od najvećih na prostorima bivše Jugoslavije, smatramo da osumnjičeni moraju biti u pritvoru.

Tim Tužilaštva BiH na ovom predmetu intenzivno radi duže od godinu dana.

Tužilaštvo BiH nastavlja istragu u pravcu skorog podizanja optužnice i zahvaljuje se javnosti i građanima na podršci u borbi protiv višemilionskog kriminala, korupcije i zloupotrebe položaja kojima se mora stati u kraj na evropskom putu naše zemlje, kao i osigurati građanima i institucijama sigurnost bankarskih uloga i finansijsko poslovanje.


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba