Вијести

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ ТРИ ЛИЦА ЗБОГ КРИВИЧНОГ ДЈЕЛА КРИЈУМЧАРЕЊE ЛИЦА

22.03.2016. 08:12

Тужилац Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију Тужилаштва БиХ подигао је оптужницу против три лица која се терете да су починила кривично дјело кријумчарење лица из члана 189. став 2. КЗ БиХ, у вези са чланом 29. КЗ БиХ.

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ ТРИ ЛИЦА ЗБОГ КРИВИЧНОГ ДЈЕЛА КРИЈУМЧАРЕЊE ЛИЦА

Подигнута је оптужница против:

-      Ђухера Мирзе, рођеног 28.02.1970. године у Добоју, држављанина БиХ,

-      Дрмаћ Игора, рођеног 29.11.1970. године у Добоју, држављанина БиХ и Р Хрватске и

-      Пуљић Данка, рођеног 01.05.1964. године у Мостару, држављанина БиХ и Р Хрватске.

Оптужени се терете да су, у намјери стицања противправне имовиске користи, омогућили и извршили превоз осам држављана Р Турске кроз територију БиХ до пограничног прелаза Габела-Габела Поље, са циљем њиховог илегалног превођења преко државне границе у Р Хрватску, па даље у земље Европске уније.

Оптужени Ђухера терети се да је у мјесецу октобру 2015. године контактирао и ангажовао оптуженог Дрмаћа, који је са аутобуске станице у Мостару својим возилом превезао три, док је оптужени Пуљић превезао пет лица, држављана Р Турске, међу којима је било и дјеце, до трговачког центра у близини пограничног прелаза, гдје су за наведене услуге добили по 100,00 eвра, након чега је оптужени Дрмаћ по упутама Ђухере задржао торбе држављана Р Турске у којима су се налазиле и њихове важеће путне исправе.

Оптужница је прослијеђена на потврђивање Суду БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba