Вијести

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ АХМЕТА ТОРИЋА (1954)

21.03.2016. 13:13

Тужилаштво БиХ подигло је оптужницу против Ахмета Торића, који се терети за кривично дјело давање лажног исказа из члана 235. КЗ-а БиХ.

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ АХМЕТА ТОРИЋА (1954)

Тужилац Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију Тужилаштва БиХ подигао је оптужницу против Ахмета Торића, рођеног 01.01.1954. године у Цазину, настањеног у Великој Кладуши, држављанина БиХ.

Оптужени се терети да је, на дан 21. новембра 2012. године, као свједок у кривичном поступку пред Судом БиХ, у предмету против осуђених Бркић Раме, Шабић Сенада и других, током свједочења дао лажни исказ односно под заклетвом пред Судом није тачно и истинито одговарао на питања од стране тужиоца, Суда и одбране.

Како се наводи у оптужници, оптужени је дао лажни исказ у намјери погодовања одбрани оптужених лица, а нарочито оптуженог Шабић Сенада којег од раније познаје и са којим је од раније у добрим односима.

Због свега наведеног, тужилац Тужилаштва БиХ подигао је оптужницу против Ахмета Торића, који се терети за кривично дјело давања лажног исказа из члана 235. став 3. у вези са ставом 1. КЗ-а БиХ.

Оптужница је прослијеђена на потврђивање Суду БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba