Vijesti

PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV AHMETA TORIĆA (1954)

21.03.2016. 13:13

Tužiteljstvo BiH podiglo je optužnicu protiv Ahmeta Torića, koji se tereti za kazneno djelo davanje lažnog iskaza iz članka 235. KZ-a BiH.

PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV AHMETA TORIĆA (1954)

Tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH podigao je optužnicu protiv Ahmeta Torića, rođenog 01.01.1954. godine u Cazinu, nastanjenog u Velikoj Kladuši, državljanina BiH.

Optuženi se tereti da je, na dan 21. studenog 2012. godine, kao svjedok u kaznenom postupku pred Sudom BiH, u predmetu protiv osuđenih Brkić Rame, Šabić Senada i drugih, tijekom svjedočenja dao lažni iskaz odnosno pod zakletvom pred Sudom nije točno i istinito odgovarao na pitanja od strane tužitelja, Suda i obrane.

Kako se navodi u optužnici, optuženi je dao lažni iskaz u namjeri pogodovanja obrani optuženih osoba, a naročito optuženog Šabić Senada kojeg od ranije poznaje i sa kojim je od ranije u dobrim odnosima.

Zbog svega navedenog, tužitelj Tužiteljstva BiH podigao je optužnicu protiv Ahmeta Torića, koji se tereti za kazneno djelo davanja lažnog iskaza iz članka 235. stavak 3. u svezi sa stavkom 1. KZ-a BiH.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba