Vijesti

PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV AHMETA TORIĆA (1954)

21.03.2016. 13:13

Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Ahmeta Torića, koji se tereti za krivično djelo davanje lažnog iskaza iz člana 235. KZ-a BiH.

PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV AHMETA TORIĆA (1954)

Tužilac Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH podigao je optužnicu protiv Ahmeta Torića, rođenog 01.01.1954. godine u Cazinu, nastanjenog u Velikoj Kladuši, državljanina BiH.

Optuženi se tereti da je, na dan 21. novembra 2012. godine, kao svjedok u krivičnom postupku pred Sudom BiH, u predmetu protiv osuđenih Brkić Rame, Šabić Senada i drugih, tokom svjedočenja dao lažni iskaz odnosno pod zakletvom pred Sudom nije tačno i istinito odgovarao na pitanja od strane tužioca, Suda i odbrane.

Kako se navodi u optužnici, optuženi je dao lažni iskaz u namjeri pogodovanja odbrani optuženih osoba, a naročito optuženog Šabić Senada kojeg od ranije poznaje i sa kojim je od ranije u dobrim odnosima.

Zbog svega navedenog, tužilac Tužilaštva BiH podigao je optužnicu protiv Ahmeta Torića, koji se tereti za krivično djelo davanja lažnog iskaza iz člana 235. stav 3. u vezi sa stavom 1. KZ-a BiH.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba