Вијести

ПО НАЛОГУ ТУЖИЛАШТВА БиХ SIPA ВРШИ ПРЕТРЕС ПРОСТОРИЈА ОСУМЊИЧЕНОГ КОЈИ ЈЕ БОРАВИО НА РАТИШТИМА СИРИЈЕ И ИРАКА

21.03.2016. 13:06

Темељитим оперативним радом прикупљене су информације и фотографије осумњиченог, у оквиру терористичких група на подручју Сирије. Осумњичени је лишен слободе и биће предат поступајућем тужиоцу Тужилаштва БиХ.

ПО НАЛОГУ ТУЖИЛАШТВА БиХ SIPA ВРШИ ПРЕТРЕС ПРОСТОРИЈА ОСУМЊИЧЕНОГ КОЈИ ЈЕ БОРАВИО НА РАТИШТИМА СИРИЈЕ И ИРАКА

По налогу тужиоца из Одсјека за тероризам Тужилаштва БиХ, полицијски службеници SIPA-е извршили су лишење слободе и врше претрес стамбених просторија и објеката које користи осумњичени А.И. рођен 1987. године у Сарајеву.

Мета претреса су стан на подручју сарајевске општине Нови Град, возило, компјутер и информатичка опрема коју користи осумњичени.

Тужилаштво БиХ и полицијске и безбједносне агенције су оперативним радом утврдиле да је овај осумњичени из БиХ отишао у мјесецу априлу 2014. године, након чега је боравио на ратиштима Сирије и Ирака, гдје је био у саставу паравојних структура које су од стране Савјета безбједности УН-а проглашене терористичком организацијом.

Прикупљени су и докази да је осумњичени био укључен и у илегално транспортовање држављана БиХ на територију Сирије.

Од осумњиченог ће приликом претреса бити одузети сви материјали и докази који се доводе у везу са наведеним кривичним дјелом.

Наведени осумњичени је под истрагом због кривичног дјела организовања терористичке групе из члана 202д., а у вези са кривичним дјелом тероризма из члана 201. Кривичног закона Босне и Херцеговине.

Тужилаштво БиХ и партнерске полицијске и безбједносне агенције настављају интензивну борбу против тероризма и свих активности које се могу довести у везу са тероризмом.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba