Вијести

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

07.03.2016. 15:12

Поводом медијске кампање листа „Дневни аваз“ и континуираних напада на правосуђе БиХ, Тужилаштво БиХ и поједине тужиоце, Тужилаштво Босне и Херцеговине медијима, јавности и грађанима просљеђује

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Одређивање притвора у предмету против Радончић Фахрудина доказ је постојања правне државе и порука да нико није изнад закона.

Тужилаштво БиХ поступа по највишим правним стандардима и у складу са законом.

Очекујемо да суђење у овом предмету почне, како би и грађани и јавност током поступка могли видјети квалитет и количину доказа којима тужилаштво доказује кривицу оптужених у овом предмету.

Тужилаштво БиХ сматра апсолутно непримјереним медијске нападе и конструкције који долазе из листа „Дневни аваз“, који је под директним утицајем оптуженог у овом предмету.

Чињеница да ће тужилаштво у овом предмету позвати 27 свједока, 4 вјештака и приложити више од 160 материјалних доказа, јасно говори да су потпуно неосноване медијске конструкције наведеног листа о неком „монтираном“ или „политичком“ процесу.

Сматрамо да су овакви медијски притисци и напади на правосуђе непримјерени и недопустиви, те грађанима наше земље поручујемо да тужилаштво неће попустити под било каквим притисцима.

Искрено нас радује што су грађани и јавност наше земље препознали напоре Тужилаштва БиХ у борби против корупције и незаконитости, у којој нема нити ће бити недодирљивих и политичких заштићених лица.

Оптужени у овом предмету ће бити процесуирани као и сви други оптужени, без обзира на политички положај, материјално стање или било које друге околности, јер су сви грађани пред законом једнаки.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba