Вијести

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ ЗАПОСЛЕНИЦЕ МИНИСТАРСТВА ЦИВИЛНИХ ПОСЛОВА БиХ ЗБОГ ПРОНЕВЈЕРЕ У СЛУЖБИ

07.03.2016. 15:10

Тужилац Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију Тужилаштва БиХ подигао је оптужницу против:

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ ЗАПОСЛЕНИЦЕ МИНИСТАРСТВА ЦИВИЛНИХ ПОСЛОВА БиХ ЗБОГ ПРОНЕВЈЕРЕ У СЛУЖБИ

-      Леонеле Магаш - Баковић, рођене 26.04.1981. године у Сарајеву, гдје је и настањена, држављанке Босне и Херцеговине.

Оптужена се терети да је као запосленица у Министарству цивилних послова БиХ, обављајући и додатне послове референта за благајничко пословање и обрачун плата у Одсјеку за финансијско-материјалне послове Сектора за финансијско-материјалне послове и унутрашњу подршку, у оквиру који је била задужена за праћење готовинских исплата, новчане примитке и издатке у благајни министарства, присвојила новац који јој је повјерен у служби у укупном износу од 27.355,94 КМ, с циљем прибављања противправне имовинске користи.

Терети се да је у периоду од 08. марта до 02. новембра 2015. године, поступајући у наведеном својству из благајне Министарства присвојила наведени новчани износ, те повјерени новац задржала за себе, а што је утврђено од стране интерне контроле, на који начин је Министарство претрпило директну финансијску штету у износу од 27.355,94 КМ.

Оптужена се терети да је починила кривично дјело проневјера у служби из члана 221. став 2. у вези са ставом 1. Кривичног закона Босне и Херцеговине.

Оптужница је прослијеђена на потврђивање Суду БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba