Vijesti

PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV ZAPOSLENICE MINISTARSTVA CIVILNIH POSLOVA BiH ZBOG PRONEVJERE U SLUŽBI

07.03.2016. 15:10

Tužilac Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH podigao je optužnicu protiv:

PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV ZAPOSLENICE MINISTARSTVA CIVILNIH POSLOVA BiH ZBOG PRONEVJERE U SLUŽBI

-      Leonele Magaš - Baković, rođene 26.04.1981. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjena, državljanke Bosne i Hercegovine.

Optužena se tereti da je kao zaposlenica u Ministarstvu civilnih poslova BiH, obavljajući i dodatne poslove referenta za blagajničko poslovanje i obračun plata u Odsjeku za finansijsko-materijalne poslove Sektora za finansijsko-materijalne poslove i unutrašnju podršku, u okviru koji je bila zadužena za praćenje gotovinskih isplata, novčane primitke i izdatke u blagajni ministarstva, prisvojila novac koji joj je povjeren u službi u ukupnom iznosu od 27.355,94 KM, s ciljem pribavljanja protivpravne imovinske koristi.

Tereti se da je u periodu od 08. marta do 02. novembra 2015. godine, postupajući u navedenom svojstvu iz blagajne Ministarstva prisvojila navedeni novčani iznos, te povjereni novac zadržala za sebe, a što je utvrđeno od strane interne kontrole, na koji način je Ministarstvo pretrpilo direktnu finansijsku štetu u iznosu od 27.355,94 KM.

Optužena se tereti da je počinila krivično djelo pronevjera u službi iz člana 221. stav 2. u vezi sa stavom 1. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba