Вијести

ТУЖИЛАШТВО БиХ ПОСЈЕТИЛИ ПРЕДСТАВНИЦИ ХРВАТСКЕ УДРУГЕ ЛОГОРАША У БиХ И ХРВАТСКОГ ДОКУМЕНТАЦИЈСКОГ ЦЕНТРА ДОМОВИНСКОГ РАТА У БиХ

16.02.2016. 15:37

Исказана подршка раду Тужилаштва БиХ.

ТУЖИЛАШТВО БиХ ПОСЈЕТИЛИ ПРЕДСТАВНИЦИ ХРВАТСКЕ УДРУГЕ ЛОГОРАША У БиХ И ХРВАТСКОГ ДОКУМЕНТАЦИЈСКОГ ЦЕНТРА ДОМОВИНСКОГ РАТА У БиХ

Руководитељица Посебног одјела за ратне злочине, Гордана Тадић, руководиоци одсјека Станко Благић и Изет Одобашић, као и тужиоци Посебног одјела за ратне злочине одржали су састанак са Анђелком Квесићем, предсједником Хрватске удруге логораша у БиХ и Жељком Рагужем, директором Хрватског документацијског центра Домовинског рата у БиХ и Младеном Бегићем, министром за питања бранитеља ЗХК.

Наведени званичници исказали су подршку Тужилаштву БиХ у процесу успоставе владавине права и процесуирања ратних злочина.

На састанку је разговарано о предметима ратних злочина који се односе на страдања жртава хрватске националности подручја Средње Босне и Херцеговине, те остваривању правде и пружању заштите жртвама и свједоцима у овим предметима.

Представници жртава понудили су помоћ у координисању контаката са свједоцима који се налазе у БиХ и иностранству, ради ефикаснијег прикупљања доказа и процесуирања ратних злочина.

Тужилаштво БиХ има капацитете за рад на наведеним предметима, те континуирано ради на рјешавању ових предмета, као и остваривању квалитетне сарадње са свим институцијама укљученим у процес остваривања правде за жртве ратних злочина.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba